sâmbătă, noiembrie 27

Dacian Cioloș cutremură scena politică. „USR PLUS va vota moțiunea PSD” – Evenimentul Zilei


„Votăm orice moțiune care poate să scurteze această agonie a premierului Cîțu, care este terminat ca premier. El se comportă ca și cum ar avea majoritate în Parlament, pune condiții. Îi reamintesc că nu a câștigat alegerile, care să-i permită să invită partide la guvernare.

(…) Noi vrem să rezolvăm problema asta cât mai repede. Problema putea fi rezolvată dacă PSD și PNL nu făceau acest joc în Parlament, în birourile permanente. S-au asociat pentru a amâna această moțiune. Problema putea fi rezolvată de câteva săptămâni. Totul s-a învârtit în ultimele săptămâni în jurul congresului PNL”, a spus co-președintele USR PLUS la B1TV.

Cioloș mai spune că Florin Cîțu „a dus campania de vaccinare în gard” și că „și-a cumpărat funcția (n. red. – de președinte) în partid cu PNDL-ul”.

„Există o posibilitate să nu votăm moțiunea. PNL să retragă sprijinul politic al lui Cîțu și să propună un premier care să formeze o coaliție și să aibă încrederea partenerilor”, a concluzionat Dacian Cioloș.

Marți, moţiunea de cenzură a PSD să fie dezbătută şi votată în Parlament

În prezent, pe tapet se află chiar două moțiuni de cenzură. Una depusă de AUR și USR PLUS, cu ceva timp în urmă și care a fost contestată la CCR și cea depusă, marți, de PSD.

Amintim că pentru moţiunea de cenzură iniţiată de USR PLUS și AUR, BPR ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au hotărât să se aştepte motivarea deciziei CCR după sesizarea depusă de premierul Florin Cîţu.

O știre de ultimă oră arată că birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au decis marţi ca moţiunea de cenzură a PSD să fie dezbătută şi votată marţi, 5 octombrie, de la ora 12:00.

De menționat că în cazul în care va trece moțiunea de cenzură, Klaus Iohannis nu îl poate nominaliza imediat tot pe Florin CîțuSource link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *