duminică, noiembrie 28

Trei reguli de bază pentru alegerea unui acoperiș


Acoperișul protejează întreaga clădire, motiv pentru care orice proprietar își dorește ca acesta să fie perfect – adică aspectuos, durabil, rezistent la foc și impermeabil, rezistent la vânt și accesibil. Însă alegerea trebuie făcută în etapa de proiectare a casei – caracteristicile de proiectare ale pereților și etajelor superioare depind de alegerea acoperişului. Cu ce trebuie început?

Calculul de rezistenţă

În principiu, se poate construi o casă sub orice acoperiș, oricât de masivă ar fi. În același timp, trebuie ştiut că întreaga construcție a casei va fi mai scumpă cu cât acoperișul este mai greu. Sub el se află fundația, pereții și grinzile, care trebuie să reziste sarcinilor proiectate.

De exemplu, 1 metru pătrat de plăci ceramice cântărește 35-50 kg. Și acoperișul nu reprezintă doar grinzile și țiglele, ci și sarcinile de zăpadă și vânt. Adică, pentru aceasta este necesar să se ia in calcul cel puțin 150-200 kg pe metru pătrat. Pentru o estimare precisă, cel mai bine este să se apeleze la o firmă de reparaţii acoperişuri Bucureşti iar experţii vor veni la fața locului pentru a inspecta cazul, urmând proiectarea lucrării.

Prețul materialului pentru acoperiș

Prețul materialului pentru acoperiș este un factor important, dar nu singurul. Un material scump, nu înseamnă că este şi cea mai bună opţiune. Există posibilitatea ca, din mai multe motive, acesta să nu se potrivească casei.

Din păcate, mulți proprietari ignoră sfaturile arhitecților și designerilor, considerând că materialele mai scumpe sunt și mai bune. Atunci când se alege un material pentru acoperiș, trebuie avut în vedere faptul că, prețul final depinde și de costul elementelor suplimentare necesare acoperișului, de caracteristicile montării acelui material.

Materialele flexibile aparțin categoriei cu preț mediu. Ele au însă un avantaj incontestabil – absența completă a pierderilor în timpul instalării. Chiar și pe acoperișurile cu construcție complexă sunt utilizate cât mai economic posibil – rămânând aproximativ 5% deșeuri – însă la plăcile metalice această cifră poate ajunge la 40%. În același timp, pentru a efectua instalarea plăcilor flexibile nu este nevoie de scule scumpe.

În plus, în timpul unei furtuni, plăcile metalice sunt capabile să acumuleze o încărcare electrică, ceea ce duce la costuri suplimentare pentru instalarea unui paratrăsnet. Încărcăturile electrice nu se acumulează pe suprafața plăcilor flexibile.

Soluție arhitecturală

Alegerea acoperișului este o chestiune și de gust. Dacă nu ar fi percepția individuală a frumuseții, atunci piața nu ar oferi o varietate de culori, forme și texturi.

În plus, pe lângă factorii subiectivi există și factorii obiectivi. La alegerea materialelor de acoperiș este necesar să se țină seama și de durabilitatea acestora. De exemplu, țigla naturală va dura mai mult de un secol, tabla – de la 10 la 25 de ani (în funcție de îngrijirea acesteia), ardezia – 20-25 de ani, plăcile flexibile – până la 60 de ani. Însă aceste date pot varia în funcție de producător și de materialele utilizate în producție.

Acest lucru se realizează datorită structurii multistrat: mai multe straturi de țiglă, suprapuse unul pe celălalt, creează un scut fiabil în condiții meteo nefavorabile, iar granulele naturale de bazalt conferă acoperișului o rezistență suplimentară, care îi permite să reziste mai bine la daune.

Vanzare teren IASI – 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, –  lucicalcc@gmail.com

 

Vanzare Teren IASI – 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail –  lucicalcc@gmail.com

 

Puncte preluare anunturi  „Evenimentul Regional al Moldovei”  in Iasi

<>

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *