duminică, noiembrie 28

Fairphone 4 5G, lansat oficial. Producătorul promite 6 ani de actualizări


Fairphone, compania olandeză care produce smartphone-uri sustenabile, prietenoase cu mediul înconjurător, a lansat Fairphone 4 5G, primul model din portofoliul său care vine cu suport pentru tehnologia 5G.

Noul smartphone este, la fel ca cele de dinaintea lui, modular și beneficiază de garanție timp de 5 ani. Compania vrea să îi încurajeze pe oameni să își folosească dispozitivele mobile timp mai îndelungat.

Pentru Fairphone 4, producătorul garantează suport software până în anul 2025, care va include actualizări la Android 12 și Android 13. Totuși, Fairphone vrea să extindă suportul până în 2027, cu versiunile Android 14 și 15, chiar dacă licența de la producătorul chipset-ului expiră.

Pentru fiecare smartphone vândut, olandezii promit să recicleze un alt telefon sau dispozitiv electronic de mici dimensiuni. Potrivit firmei, doar 15% dintre telefoanele scoase din uz sunt colectate pentru a fi reciclate.

Fairphone a anunțat și că acum folosește 14 materiale importante – printre care aur, aluminiu, tungsten și plastic – care provin din surse sustenabile, față de opt în trecut. Policarbonatul din care este realizat spatele telefonului este 100% reciclat.

Pe scurt, Fairphone 4 5G vine cu display cu diagonala de 6,3” (Full HD+), protejat de Gorilla Glass 5, chipset Snapdragon 750G și baterie de 3.905 mAh cu tehnologie fast charging (20 W).

Sunt disponibile versiuni cu 6 GB memorie RAM și 128 GB capacitate de stocare internă sau 8 GB RAM și 256 GB stocare. Dispozitivul are sensorul de amprentă amplasat în lateral.

Fairphone 4 vine cu sistem dual-camera (principală de 48 MP și ultrawide de 48 MP) cu suport HDR. Camera frontală, pentru selfie-uri, are senzor de 25 MP.

Compania a lansat, împreună cu telefonul, o pereche de căști true wireless bazate pe un design licențiat și care includ plastic reciclat în proporție de 30%. Acestea costă 99,5 euro.

Noul smartphone este disponibil la precomandă pe site-ul Fairphone și la parteneri, la prețul de 579 de euro, varianta cu 6 GB memorie RAM, respectiv 649 de euro cealaltă. Livrările vor începe pe 25 octombrie.

Sursa: Fairphone

CITEȘTE ȘI:

Noul mouse Microsoft conține plastic reciclat din oceane

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *