sâmbătă, noiembrie 27

Acesta este modul în care Stația Spațială Internațională va arde când se prăbușește pe Pământ


În momentul redactării acestui articol, nu a fost stabilită nicio dată pentru retragerea ISS. Stația a fost aproape abandonată acum câțiva ani, dar sosirea Dragonului echipajului SpaceX a salvat-o de la dispariția sa. Acum există tot mai multe discuții despre starea fizică a hardware-ului, Rusia avertizând recent despre eșecuri ireparabile.

Aceasta înseamnă că viața ISS ar putea ajunge în curând la sfârșit, mai ales că este aprobat să funcționeze doar până în 2024. Totuși, specialistul în animație spațială Hazegrayart estimează că ar putea rămâne pe orbită până în 2032, când va cădea în cele din urmă pe Pământ. Grupul a compilat chiar și un videoclip despre cum ar putea merge întreaga procedură de dezorbitare și puteți vedea totul în clipul scurt de sub textul respectiv.

Ca și în cazul tuturor lucrurilor care se prăbușesc din spațiu, stația se va scufunda încet în atmosfera planetei noastre, luând foc din cauza efectelor fricțiunii. Marginile sale exterioare, inclusiv panourile solare, vor fi primele care vor dispărea, fie ucise de foc, fie rupte din stație de forțe imense.

Pe măsură ce se apropie de suprafață, se va transforma într-o linie de foc, cu o urmă de resturi în spatele ei, până când se va sfărâma în cele din urmă în bucăți mai mici și strălucitoare.

Ca și în cazul majorității obiectelor care au coborât de pe orbită, ISS va cădea probabil în ocean, poate în ceva numit Nemo point regiune a Pacificului unde navele spațiale cu echipaj sunt în general îngropate.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *