sâmbătă, noiembrie 27

Surse: USR PLUS a decis să se numească doar USR. Susținătorii lui Barna sunt nemulțumiți de alegerea lui Cioloș ca președinte


Membrii USR PLUS au votat ca „PLUS” să fie scos din denumirea formațiunii politice, alegerea fiind influențată de cei din USR, care, potrivit surselor din partid, sunt nemulțumiți de alegerea lui Dacian Ciolo, fost lider PLUS, ca președinte.

USR PLUS și-a ales noua conducere din Biroul Național, duminică având loc o ședință pentru modificarea statutului partidului.

La întrebarea „Sunteți de acord ca noua denumire integrală a partidului să fie Uniunea Salvați România PLUS?”, 55% dintre membri au răspuns „NU”, 44% „DA” iar 1% s-au abținut.

Surse din conducerea partidului au precizat pentru Digi24.ro că cei din USR sunt nemulțumiți de alegerea lui Dacian Cioloș la șefia partidului și „aveau nevoie de asta”. Astfel, la vot a fost schimbat numele partidului din „USR PLUS” în „USR”.

Totodată, aceștia au decis să modifice și sigla partidului, astfel rămânând doar cea a USR.

„Pare că din ură față de colegii din fostul PLUS, majoritatea din Congres a decis să schimbăm sigla, cu încălcarea art 2 alin (3) din Protocolul de fuziune, votat in Congres si inregistrat la tribunal. Noua siglă votată: https://media.hotnews.ro/media_server1/image-2016-10-27-21380012-0-usr-semn-permanent-scut.jpg Tristuț. Drive-ul intern al partidului nostru trebuie ar trebui să fie colaborarea, nu ura. Hai să trecem peste falii, oameni buni!”, a scris deputatul USR Mihai Polițeanu pe un grup intern al partidului.

USR PLUS a decis și ca mandatul noului Birou Național să fie de doar 2 ani.

Dacian Cioloș, mandat până în 2023 ca președinte

Dacian Cioloş, care a fost ales preşedinte al USR PLUS, vrea să aibă un mandat de doi ani, până în 2023, urmând ca această prevedere să fie supusă votului în cadrul Congresului.

„O să propunem şi modificarea statutului în acest sens, dar chiar dacă statutul nu va fi modificat, în 2023 eu îmi voi depune mandatul, pentru că mi se pare important să avem o discuţie aşezată, să tragem nişte concluzii după ce vor trece doi ani, în 2023, înainte de alegerile din 2024. Obiectivul nostru este să câştigăm aceste alegeri, să oferim românilor o alternativă viabilă”, a spus Cioloș vineri.

Cioloş a afirmat sâmbătă că formaţiunea pe care o conduce îşi propune să câştige în 2024 alegerile prezidenţiale şi parlamentare, şi nu să devină „un partid-balama”.

„Pentru 2024 trebuie să ne propunem să câştigăm prezidenţialele şi parlamentarele. Vedeţi ce se întâmplă astăzi şi cum e totul paralizat pentru că depindem de forţe politice incapabile să îşi depăşească propriul interes de partid.

Vedeţi cum PSD se pregăteşte să acapareze întreaga putere, speculând incapacitatea politică a PNL. Şi vedeţi cum reprezentanţii extremei drepte sunt pregătiţi să arunce totul în aer.

Nu avem altă soluţie decât să alegem între a câştiga toate alegerile sau a deveni un partid-balama, ceea ce nu ne dorim şi nu ăsta e scopul pentru care am intrat în politică. Astăzi decidem dacă începem construcţia unui partid mare, puternic şi capabil să învingă toate celelalte forţe politice”, a spus Cioloş.

Într-un interviu la DigiFM, acesta a spus că USR PLUS trebuie să prezinte candidatul cel mai bine plasat pentru prezidențialele din 2024, chiar dacă nu este vorba despre el sau Dan Barna. 

„În 2024 trebuie să avem candidatul cel mai bine plasat. (…) Pentru mine obiectivul în 2024 este să câștigăm alegerile prezidențiale. Eu cred că este foarte posibil lucrul acesta și atunci evident trebuie să alegi candidatul cel mai bine plasat să atingă obiectivul ăsta, să atragă nu doar susținerea votanților USR PLUS, dar să dea încredere unei părți cât mai mari din alegătorii cetățeni români și atunci evident că trebuie să alegem un om cu profilul cel mai bun, fie că e sau nu președinte (președintele partidului – n.r.)”, a spus Dacian Cioloș vineri.

El a precizat că este dispus să candideze dacă va fi cel mai bine plasat. 

Editor : A.C.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *