sâmbătă, noiembrie 27

Lider PNL: Moţiunea dezbătută astăzi aduce tot mai mult cu spusele personajelor politice ale lui Caragiale


„Vreau să cred că foarte puţini parlamentari dintre cei care au semnat moţiunea de cenzură dezbătută astăzi au şi citit textul acesteia, sunt de acord cu el şi îl asumă”, a afirmat Andronache, spunând că dacă l-au citit, atunci „semnatarii se descalifică, atât profesional, cât şi politic”.

„Textul moţiunii de cenzură conţine numai sloganuri şi titluri asemănătoare celor utilizate la mitingurile electorale. Jos Guvernul şi atât! Fără argumente temeinice, fără motive pentru a fi depusă, moţiunea dezbătută astăzi aduce tot mai mult cu spusele personajelor politice ale lui Caragiale”, a spus Andronache. 

Liderul deputaţilor PNL a vorbit despre „mai multe neadevăruri” cuprinse în moţiunea de cenzură. 

„Spun autorii moţiunii că Guvernul Cîţu este vinovat pentru creşterea preţurilor în anul 2021. Dacă ar fi dat cel puţin un semn de onestitate, atunci autorii moţiunii ar fi recunoscut că inflaţia afectează toate statele din Uniunea Europeană, nu numai România. Trăim vremuri cu totul deosebite, atât din punct de vedere sanitar, cât şi din punct de vedere economic, însă nimeni nu va reuşi să detroneze guvernele PSD la capitolul creşterii de preţuri, în perioade favorabile din punct de vedere economic. (…)

Nu aş vrea să trec peste o acuzaţie care, în fapt, este un auto-denunţ colectiv al parlamentarilor PSD. Mă refer la acuzaţiile cu privire la slaba absorbţie a fondurilor europene. Semnatarii moţiunii mizează pe faptul că populaţia ar fi uitat eşecul total al guvernelor PSD în materia proiectelor finanţate din fonduri europene. Că până în anul 2020 nici nu s-au atins de banii gratuiţi puşi la dispoziţia României de Uniunea Europeană. Dar oamenii nu uită că un fost prim-ministru PSD a lămurit poporul de ce fondurile europene nu manifestau un interes deosebit pentru socialişti, şi anume pentru că aceste resurse financiare trebuie justificate până la ultimul leu!”, a transmis liberalul.

Nu în ultimul rând, Gabriel Andronache a subliniat că „a lăsa România fără Guvern cu puteri depline” în plin val patru, în momentul în care se decide majorarea salariului minim şi atunci când trebuie să fie demarată implementarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă „este dovada supremă a nepăsării pentru interesele esenţiale ale românilor şi de lipsă de responsabilitate”.

„Personal, nu am identificat niciun motiv pentru care ar trebui ca Parlamentul să retragă încrederea acordată Guvernului condus de domnul  Florin Cîţu. În acest sens, vă asigur că parlamentarii Partidului Naţional Liberal susţin Guvernul României, ca manifestare de voinţă politică responsabilă şi pentru a asigura dezvoltarea României”, a conchis Andronache. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *