sâmbătă, noiembrie 27

Alertă meteo ANM. Fenomene periculoase în România, cine va fi afectat de vijelii în țară


Meteorologii au emis o alertă meteo pentru mai multe zone din țară. Fenomene periculoase o să se abată asupra României, așa că toți locuitorii ar trebui să știe ce o să se întâmple cu vremea. Temperaturile o să scadă drastic.

Schimbări meteo drastice. Ce au anunțat specialiștii de la ANM

Toamna ne arată că nu este un anotimp prietenos! Luna octombrie aduce multe schimbări meteo, așa că a fost emisă o atenționare de cod galben pentru vânt puternic. Românii din anumite zone o să se confrunte cu fenomene capricioase, astfel că este bine să nu își facă multe planuri.

Chiar dacă mulți s-au bucurat de o vreme care a fost în mare parte frumoasă, se pare că frigul începe să se resimtă în următoarea perioadă. De asemenea, fenomenele periculoase o să le dea mari bătăi de cap românilor care sperau să se bucure de liniște și în luna octombrie.

În intervalul 6 octombrie, începând cu ora 12:00 și 8 octombrie, ora, 10:00 o să se înregistreze intensificări ale vântului în sudul, estul, nord-vestul și centrul țării. Fenomenul o să atingă viteze în general de 44…55 km/h. Totuși, în Banat și sudul Transilvaniei, vântul o să bată cu peste 55…60 km/h.

Fenomene periculoase. Ce zone din România o să fie afectate în următoarele zile

În zilele de vineri și sâmbătă, temperaturile o să scadă drastic, așa că românii trebuie să scoată din dulap hainele groase pentru a se proteja de frigul care o să se abată asupra României. Aria precipitațiilor o să se extindă în intervalul menționat.

În jumătatea de sud a țării, dar și la munte, la altitudini de peste 1500 de metri, o să existe precipitații mixte. Cu acestea fiind spuse, vremea se schimbă drastic în următoarele zile, iar luna octombrie își arată adevărata față și aduce vești triste pentru românii care își mai doreau să se bucure de căldură.

De asemenea, locuitorii dintr-un anumit județ din România o să fie nevoiți să facă față unui fenomen capricios. Intensificările susținute ale vântului o să îi facă pe localnici să se îmbrace cât mai bine și să se asigure că nu își fac foarte multe planuri în anumite zile pentru a se feri de rafalele puternice.

Mai exact, în intervalul 6 octombrie, de la ora 12:00 și 8 octombrie, ora 10:00, cei aflați în județul Caraș Severin o să se confrunte cu intensificări susținute ale vântului. Local, rafalele o să atingă o viteză de 60…80 km /h, iar în sudul județului, peste 90…100 km/h.

 

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *