sâmbătă, noiembrie 27

Jumătate din parlamentarii PNL de Sibiu, pregătiți să plece din partid. Ludovic Orban, tot mai aproape să-și facă propriul proiect politic


41 de parlamentari au semnat o scrisoare în care cer ca fostul președinte al PNL, Ludovic Orban, să fie propus premier de către președintele Klaus Iohannis. Doi dintre ei fac parte din PNL și reprezintă jumătate din totalul parlamentarilor liberali votați de sibieni anul trecut.

Orban: Sunt gata să creez o construcție politică

Orban chiar a precizat că este pregătit să construiască un nou proiect politic. Invitat într-o emisiune la Realitatea Plus,, Orban a precizat că  este gata să creeze „o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal”. „Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. (…) Mi-am construit cariera prin muncă, prin efort. În interiorul partidului, oamenii țin la mine, au fost lângă mine pentru că și eu am fost alături de el”, a declarat Orban.

„Când sunt convins ca PNL-ul a devenit o carcasă care nu mai are legătură cu partidul istoric, sunt gata să creez o construcție politică care să continue trecutul Partidului Național Liberal. Cei care conduc astăzi nu au nicio legătura cu PNL. Întotdeauna am susținut lucruri fundamentale care au făcut parte din istoria PNL și nu avem voie să renunțăm”, a mai spus fostul președinte al liberalilor.

PNL Sibiu: Doi din patru

Senatorul Nicolae Neagu și deputații Raluca Turcan, Constantin Șovăială și Christine Thellmann sunt parlamentarii liberali aleși de sibieni în urma alegerilor de anul trecut. Dintre aceștia, Constantin Șovăială și Christine Thellmann au semnat scrisoarea prin care anunță că îl susțin pe Orban pentru postul de premier și sunt dispuși să plece din PNL pentru a-l urma pe fostul lider al partidului într-un nou proiect politic. ”Așa cum știi, am făcut parte din echipa lui Ludovic Orban la alegerile din PNL. Am rămas și voi rămâne în continuare în echipa lui Ludovic Orban!”, a declarat Constantin Șovăială pentru Turnul Sfatului.

Contacată de către noi, Christine Thellmann nu a răspuns.

Nici președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, nu a vrut să comenteze situația care se preconizează. Ea a postat totuși pe pagina sa de Facebook un comentariu în care solicită încheierea crizei politice. ”Evident, este o situaţie dificilă politic şi soluţiile care nu se văd pe loc, în acest moment, în care toată lumea este tensionată, se vor găsi, după ce situaţia se mai calmează. Criza politică trebuie rezolvată de urgenţă, pentru că societatea se confruntă cu două situaţii foarte dificile: criză sanitară şi creşterea preţurilor la energie, iar oamenii doresc ca toată atenţia să fie concentrată pe problemele dificile cu care se confruntă România”, a scris, marţi, pe Facebook, Raluca Turcan.

La alegerile din decembrie 2020, PNL a obținut la Sibiu 49.364 voturi (41,64%) la Camera Deputaților și 49.491 de voturi (41,79%) la Senat.

 


Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *