duminică, noiembrie 28

Primul film făcut vreodată pe orbită va fi făcut de ruși. Cine este actrița care va juca în film


O tânără actriță și un regizor din Rusia au ajuns pe Stația Spațială Internațională cu o misiune în premieră mondială: primul film făcut vreodată pe orbită!

 

Și americanii anunțaseră anul trecut planuri similare, dar iată că primul actor care va juca în spațiu nu este Tom Cruise, ci o rusoaică.

Spațiul a devenit ultima frontieră pentru cinematografie. O norocoasă actriță din Rusia va juca în primul film turnat vreodată pe orbită, la câteva sute de kilometri deasupra Pământului. După mai bine de șase ore de la decolare, echipa de filmare a ajuns cu bine pe Stația Spațială Internațională.

Yulia Peresild, actor: „Pentru noi, totul a fost nou astăzi. Fiecare secundă a adus ceva nou. Abia i-am întâlnit pe cei care locuiesc de ceva vreme pe Stația Spațială Internațională și acum o să ne cunoaștem mai bine. Mi se pare că visez”.

Misiunea părea mai potrivită pentru un star de la Hollywood, Tom Cruise – cunoscut pentru cascadoriile sale prin care sfidează gravitația. Anul trecut, NASA chiar anunța că plănuiește să facă un film cu el pe Stația Spațială Internațională. Numai că cei care au câștigat acestă nouă rundă a cursei spațiale sunt rușii: tânăra actriță Yulia Peresild și regizorul Klim Shipenko, însoțiți de un cosmonaut rus veteran, cu trei misiuni spațiale în palmares.

Yulia Peresild actriţa: „Nu mi-e frică. Ne-am pregătit cât de bine s-a putut într-o perioadă atât de scurtă de timp. Avem ocazia să zburăm în spațiu, și nu doar să zburăm în spațiu, ci să facem acolo ce ne pricepem mai bine să facem pe Pământ – un film!”

Câteva luni, actrița și regizorul au trecut printr-un program de pregătire sever, pentru a se obișnui cu imponderabilitatea și accelerațiile puternice din timpul decolării.

Klim Shipenko regizor: „Am așteptat să ajungem aici foarte mult timp și într-adevăr, ne simțim ca într-un vis. Tot ceea ce s-a întâmplat a fost ca un șoc în adevăratul sens al cuvântului, dar unul plăcut”.

Cei doi vor rămâne 12 zile pe complexul orbital pentru filmări. Și alți astronauți de pe stație vor apărea în filmul intitulat „Provocarea”, despre un medic trimis pe stația spațială pentru a salva un membru al echipajului care a suferit o gravă problemă cardiacă.

Cum echipa de filmare este redusă la minim. Yulia Peresild: „Desigur, dacă el va trebui să fie cameraman, regizor și tehnician de lumini, eu va trebui să mă ocup de machiaj, de costume, pe lângă rolul de actriță”.

Avem șansa să sporim gloria spațială a națiunii ruse, a spus șeful Roscosmos, Dmitry Rogozin, care a respins criticile strecurate pe ici pe colo în presă. Unii comentatori au argumentat că filmările vor deranja echipajul rusesc de pe stația spațială și va fi cam înghesuială în sectorul rusesc al complexului orbital, care este mai puțin spațios în comparație cu segmentul american.

 Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *