duminică, noiembrie 28

Punem un guvern de specialiști neafiliați politic, până cel târziu în martie, apoi mergem la alegeri anticipate


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, consideră că singura soluție pentru formarea unei guvernări viabile pentru România o reprezintă alegerile anticipate, iar până atunci trebuie ca toate partidele să vină cu specialiști care nu sunt afiliați politic și care să conducă Guvernul până în primăvară pe baza unui calendar care sa ne ajute să trecem peste această perioadă grea de iarnă.

„Mergem la alegeri anticipate, facem o înțelegere politică, o majoritate parlamentară care vrea la anticipate, pentru că e pandemie, respectăm constituția, președintele ia act, punem un guvern de SPECIALIȘTI, până cel târziu în martie, venim cu un calendar flexibil. Specialiști care NU fac parte din partide politice. Nu contează numele. Nu vorbim de oameni, persoane, ci de profesioniști, de un program pe TERMEN SCURT, acestea sunt cele 10 PUNCTE. Nu e un guvern de tehnocrați, ci de specialiști pe perioadă limitată. Suntem membri UE, în toată Europa au avut loc alegeri anticipate. Nu e un capăt de țară dacă avem Alegeri Anticipate și în România. Nu mai credem că se poate creiona un guvern politic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a explicat că specialiștii care ar urma să ocupe funcțiile trebuie să fie capabili să gestioneze această perioadă cu o criză provocată de pandemia de Covid-19, o criză economică majoră și o criză politică care tine de mai mul de o lună. Totodată, el a atras atenția că România poate pierde circa 14 miliarde de euro, bani nerambursabili din exercițiul financiar trecut care nu au fost accesați până acum.

„Eu nu vreau să forțez lucrurile. Vreau să existe principiul și venim fiecare cu specialiștii noștri. Ei doar invocă, o să venim cu specialiști pe fiecare domeniu, cei mai buni pentru această perioadă critică. Stăm pe o bombă socială, pică tot capitalul românesc, continuăm aceleași minciuni, cu PNRR. Soluțiile sunt în interiorul României. Nu vin din exterior. Capitalul românesc, energia, muncitorii… Noi vindem povești. Vin 30 miliarde de la PNRR. Câțu s-a împrumutat cu 40 miliarde. Au uitat total de exercițiul financiar trecut, unde mai sunt 14 miliarde euro atras grant, nu împrumuturi. Avem 34% din această sumă NECONTRACTATĂ”, a afirmat președintele social-democraților.

Șeful social-democraților va evalua forma de invitație a președintelui Klaus Iohannis și va lua decizia daca PSD se va prezenta sau nu la negocieri pentru propunerea de prim-ministru.

„Să vedem forma de invitație a președintelui. Dacă e formală, recomand să nu mergem la Cotroceni, nu mergem la o MASCARADĂ. PSD a mâncat această pâine. L-am votat pe Orban și am văzut ce a urmat. Îmi pare rău de dezastru, mai ales în zona de sănătate, gestionat de Guvernul Orban. N-am crezut că pot fi oameni atât de mici, falși, cinici, fără empatie”, a mai spus Ciolacu.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *