sâmbătă, noiembrie 27

GALERIE FOTO-VIDEO. Cel mai medaliat bărbat din istoria României la JO, comemorat printr-un mural la metrou„Tatăl meu a fost un mare iubitor de artă în general. Şi sunt absolut convinsă că i-ar fi plăcut. Singurul lucru care poate l-ar fi stânjenit ar fi fost faptul că e vorba despre el. El este personajul central şi nu îi plăcea să fie sub lumina reflectoarelor”, spune Ivona Beatrice Patzaichin-Rus, fiica marelui sportiv.

 

Muralul a fost realizat de Obie Platon, care şi-a dorit prin simbolistica lui să surprindă perseverenţa şi ambiţia de care a dat dovadă Ivan Patzaichin în cariera lui, dar şi trecerea sa în eternitate. Opera e parte dintr-o iniţiativă a Metrorex de a aduce la viaţă staţiile de metrou din Bucureşti, prin culoare.

 

„Ne aşteptăm ca turiştii să vină şi să facă poze, poate cei care nu îl cunosc să fie interesaţi de domnul Ivan Patzaichin şi să pună întrebări, să afle practic istoria acestui erou”, spune Ştefan Paraschiv, director general Metrorex.

 

Ivan Patzaichin şi-a lăsat numele întipărit pe cartea sportului mondial cu litere de aur. Iar acum, muralul, adus ca un omagiu lui, serveşte drept semn de carte pentru toţi care îşi doresc să îşi amintească de capitolul scris de Ivan cu pagaia ruptă.

 

„Generaţiile de oameni care vor trece prin această staţie să-şi aducă aminte în fiecare zi despre faptul că orice fel de succes este rezultatul unei munci statornice şi îndelungate”, crede istoricul de artă Mariana Dragu.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *