sâmbătă, noiembrie 27

Apple lucrează la o soluţie care controlează mai multe funcţii ale maşinilor


Apple deţine CarPlay, interfaţa folosită pentru controlarea elementelor din cadrul centrului de infotainment din maşini, precum muzica şi navigaţia, soluţie care s-a bucurat de un mare succes, ca urmare a suportului avut din partea constructorilor auto.

 

Însă, Apple vrea să meargă mai departe şi să le permită utilizatorilor de iPhone să controleze şi alte funcţii ale maşinilor. Asta, bineînţeles, dacă producătorii auto îşi vor oferi suportul.

 

În cadrul a ceea ce intern se numeşte IronHeart, se lucrează la un instrument care va putea controla aspecte precum sistemul de climatizare şi reglarea scaunelor, dar va avea şi acces la date precum viteza, nivelul de combustibil, temperatura internă şi externă etc.

 

Practic, sistemul va folosi aceeaşi abordare pe care Apple o are în zona de sănătate – accesează, organizează şi afişează datele pe care le colectează din surse externe. Cel mai probabil, noul proiect, aflat în fază incipientă, va face parte din CarPlay.

 

Pentru ca şi viitorul proiect să se bucure de popularitatea actualei variante de CarPlay, Apple are nevoie, din nou, de sprijinul producătorilor auto.

 

Însă, de data aceasta s-ar putea să nu mai fie la fel de uşor să-l obţină. După cum s-a putut observa în ultimii ani, producătorii de maşini au început să fie reticenţi la soluţiile cu care vin giganţii americani de tehnologie şi să încerce să dezvolte propriile instrumente.

 

Citeşte şi: 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *