duminică, noiembrie 28

iPhone-urile conectate prin Apple CarPlay vor permite ajustarea climatizării auto și alte setări


Curând, telefoanele iPhone conectate prin Apple CarPlay vor putea accesa în mod direct funcțiile sistemului de climatizare, temperatura în scaune, radio și chiar panoul de instrumente al autoturismului.

Apple dezvoltă o tehnologie numită ”IronHeart”, care elimină nevoia de a comuta înapoi din interfața CarPlay, ori de câte ori se dorește ajustarea reglajelor pentru climatizare, sau alte funcții care se regăsesc în interfața multimedia proprie autoturismului.

Astfel, viitoarele modele de autoturisme prevăzute cu această tenologie vor putea comunica în mod direct cu telefoanele iPhone, aducând în interfața CarPlay majoritatea setărilor disponibile în interfața nativă a centrului multimedia. Planul este ca odată ce ți-ai conectat iPhone-ul în modul CarPlay, să nu ai niciun motiv să-l deconectezi până la finalul călătoriei.

Dincolo de extinderea funcționalității disponibilă deja din interfața CarPlay, rolul tehnologiei pare acela de permite un control de la distanță mult mai avansat, complementând funcționalitatea CarKey recent anunțată. Spre exemplu, pornirea de la distanță sistemului de climatizare, verificarea nivelului de încărcare a bateriei EV, pornirea farurilor și acționarea claxonului pentru localizarea autoturismului parcat.

Dezvăluit pe cale neoficială, sistemul IronHart se află într-un stadiu de dezvoltare timpuriu, Apple negociind încă parteneriate cu producătorii auto pentru asigurarea suportului necesar. Având în vedere faptul că mulți producători au dezvoltat deja propriile soluții pentru conectarea wireless a autoturismelor, rămâne de văzut cât interes vor arăta aceștia față de propunerile celor de la Apple.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *