duminică, noiembrie 28

Prognoza meteo pentru zilele următoare. Ce vreme ne așteaptă


SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: Ivancica Mihaela,,În următoarea perioadă, vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a țării, cu valori termice în cursul zilelor și al nopților mult mai coborâte față de perioada specifică în care ne aflăm. Până luni dimineață, la ora 10, discutăm despre o informare meteorologică, ce vizează vremea deosebit de rece, precipitații moderate cantitativ, predominant ninsori la munte, la altitudini mai mari de 1.500 de metri, acolo unde și identificările de vânt vor fi unele susținute și rafale de peste 60…70 km/h. În restul țării, vor fi rafale în general de 45…60 km/h”, a precizat meteorologul.

Directorul ANM spune că în zonele montane vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă.

,,La munte vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă. Înregistrăm în zona montană înaltă un strat mai mare de 5-10 centimetri. Cantitățile de apă, acolo unde predomină ploile, vor depăși 15…25 l/mp, iar în Banat și Oltenia, 30…35 l/mp”, a afirmat Elena Mateescu.

De asemenea, meteorologul anunță că temperaturile maxime în următoarele zile nu vor depăși 16-17 grade Celsius. Cel puțin până în jurul datei de 18 octombrie, vremea va fi mai rece.

,,Din punct de vedere termic, temperaturile maxime în următoarele zile nu vor depăși 16-17 grade Celsius, iar minimele se vor situa în general sub – 2-3 grade, până la cel mult 5-6 grade, inclusiv în Capitală. Cel puțin până în jurul datei de 18 octombrie, discutăm de valori de temperaturi mai scăzute, o vreme în general rece pentru această perioadă, cu cele mai mari abateri negative în special în zona montană, iar săptămâna viitoare, 11-18 octombrie, va fi caracterizată și de valori ale cantităților de precipitații excedentare în aproape toată țara, dar mai ales în partea de sud-est. După data de 25 octombrie ne apropiem de normalul termic al datei din calendar, iar săptămâna 1-8 noiembrie, vor fi valori de temperaturi peste cele specifice pentru perioada respectivă în aproape toată țara”, a mai explicat directorul ANM, la Realitatea PLUS.

 


Citește și:

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *