duminică, noiembrie 28

Festivalul de film Les Arcs dezvăluie gama de coproducție a satului


Les Arcs Film Festival, un festival de film european programat de Frederic Boyer, directorul artistic al Tribeca, și desfășurat în Alpii francezi, a dezvăluit gama Coproduction Village, care va reveni ca eveniment live după o lansare virtuală în 2020. Cea de-a 13-a ediție a filmului Bara laterală a industriei va prezenta 18 proiecte în curs de desfășurare.Dezvoltare din 11 țări, inclusiv 8 proiecte conduse de femei.

Proiectele femeilor regizoare au reprezentat 34% din proiectele depuse și 44% din selecția finală. Există șapte premiere și cinci proiecte ale unor regizori mai experimentați. Co-Production Village își propune să ajute realizatorii de film să găsească coproducători, agenți de vânzări, distribuitori și alți parteneri financiari.

Proiectele selectate, care vor concura toate pentru Premiul Internațional ArteKino de 6.000 de euro, includ drama istorică a Fridei Kempf „The Swedish Torpedo” și viitorul LGBT „Sweden-Finn” al Johannei Pyykkö, produsă de semnalizarea suedeză Momento Film și, respectiv, Verket Produktion. Drama lui Stefan Komandarev „Made In Eu” produsă de Argo Film Bulgaria și Germany 42Film; Film thriller al regizorului algerian Amine Sidi Boumediene „Ultimele zile ale RM” produs de compania franceză In Vivo Films; Drama lui Mar Cole „Mothers Don’t Do”, produsă de compania spaniolă Escandalo Films; Christian Eftime Drama „Artistul fricii”, produsă de România, Film 42 KM; Drama de familie a Maurei Delpiero „Mireasa de munte”, produsă de italiană Cinedora; Filmul de science fiction „The Rope” de Alberto Fasolo, produs de compania italiană Nefertiti Film; și debutul regizoarei Lætitia Dosch „The Dog’s Trial”, un film de comedie produs de Atelier de Production din Franța și Swiss Bande à Part Films.

Selecția lucrărilor în derulare pentru 14 proiecte în post-producție va fi dezvăluită ulterior. Regizorul israelian Nadav Lapid, al cărui cel mai recent film „Covenant Knee” a câștigat Premiul Juriului la Cannes, urmează să fie un ambasador pentru Talent Village din acest an, care va prezenta opt cineaști emergenți. Participanții Talent Village vor participa, de asemenea, la un atelier de trei zile cu regizori de film din Snowglobe din Danemarca, MK2 Films din Franța și Giona Nazarro, noul director artistic al Festivalului de Film de la Locarno (Elveția), precum și supervizorul muzical Martin Caro.

Satul industrial Les Arcs are un istoric de proiecte care au continuat să joace la festivaluri importante. Lista recentă a lui Almony include Mielul lui Vladimir Johansson, care a câștigat un premiu la Cannes, Un Certain Regard. „Povestea soției mele” de Ildiko Ennedi, care a concurat la Cannes; „Piccolo Corpo” de Laura Samani prezentat la Săptămâna Criticii de la Cannes; Și „reflecția” lui Valentin Vasyanovich, care a concurat la Veneția.

Festivalul, programat în perioada 11-18 decembrie, va proiecta peste 120 de filme europene selectate de Boyer. Actorul belgian Matthias Schoenaerts și asistentul francez Laurent Cantet („Arthur Rimbaud”) vor fi onorați la festival. Festivalul de anul acesta va evidenția filme din Elveția, Austria și regiunile alpine din Italia și Franța. Juriul va fi prezidat de Michel Hazanavicius și va include actorul danez Sidis Babbitt Knudsen, cântăreața franceză Camille, jurnalistul și autoarea Tania de Montaigne, actorii Leticia Dosch și Eric Godor, care sunt și regizori.

Alte talente care se așteaptă să participe includ Nomi Rapas (“Miel”), Laure Calamy (“Call my Buckley!”), Alma Jodorowsky, Kantet, Cchoenaerts, Gregory Fitossi, Deborah Lucomina, Antoine Renaerts (“Arthur Rimbaud”), Polly Laniers, Noe Debré („Lampa”). „Noi nu suntem animale”, „Stillwater”), Antonita Alamat Kocijanovic („Morena”), printre alții.

Cele optsprezece proiecte comune de sate sunt:

„As Shadow Fade”, Borku Aykar (Turcia)
„Escape Net”, Dzintars Dribergs (Letonia)
„Francesca”, Salvatore Lista (Franța)
„Freddy”, Vincent Smitz (Belgia)
„Imperiul insectelor” Hannes Baumgartner (Elveția)
„The Dog Experience”, Laetitia Doch (Elveția, Franța)
„Made In Eu” Stefan Komandarev (Bulgaria)
„Mamele nu”, Mar Cole (Spania)
„Orpheus”, Stefan Riethauser (Elveția)
„Singuratatea” Nina Palmaduter (Islanda)
„Sweden-Finn”, Johanna Pyykkö (Suedia)
„Artistul fricii” Christian Eftime (România)
„Fata de sub zăpadă” Louise Hamon (Franța)
„Ultimele zile ale RM”, Amine Sidi Boumediene (Franța/Algeria).
„Mireasa de munte” Mora del Piero (Italia)
„The Rope”, Alberto Fasolo (Italia)
„Torpilă suedeză” Frieda Kempf (Suedia)
„The Vanished Days”, Morgan Simon (Franța)

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *