duminică, noiembrie 28

Un scriitor libanez-francez a primit cel mai înalt premiu de la Milano ca recunoaștere a carierei sale


Dubai: Festivalul Internațional de Film de la Marea Roșie, programat în perioada 6-15 decembrie, a anunțat cinci lungmetraje și o selecție de scurtmetraje care vor fi proiectate în cadrul secțiunii Red Sea: The Next Generation.

Filmele vor prezenta producții create pentru un public mai tânăr, evidențiind filme de animație, seriale și documentare din întreaga lume.

Pe lângă premierele arabe, festivalul va prezenta o varietate de activități și evenimente menite să atragă tinerii festivalieri.

Într-o declarație, directorul artistic Edward Weintraub a declarat: „Suntem mândri de concentrarea puternică a festivalului pe cinematograful pentru tineret. Este foarte important pentru noi, cei de la RedSeaIFF, să rămânem incluzivi pentru tineri, având în vedere că acești tineri vor juca, fără îndoială, un rol important în modelarea înfloritoarei industriei cinematografice saudite, pe măsură ce aceasta avansează în viitor.”

Evenimentul va include premiera arabă a filmului de animație foarte așteptat „Sing 2” din Illumination, scris și regizat de regizorul britanic premiat Garth Jennings.

Acest film îl vede pe Buster Moon, cu vocea lui Matthew McConaughey, iar artiștii se pregătesc să lanseze o piesă fantastică. În rolurile principale, Reese Witherspoon, Scarlett Johansson, Tori Kelly, Taron Egerton și mulți alții.

Regizorul spaniol Manuel Calvo va prezenta primul său film regizoral „Attal”, cu actorii saudiți Fatima Al-Banawi și Yasser Al-Saqqaf. Arogant și ușor de mâniat, Khaled este antrenor asistent pentru o echipă mare de fotbal din Arabia Saudită. Afișarea temperamentală după un meci îl pune într-o instanță disciplinară și i se da cea mai grea pedeapsă pentru ego-urile sale umflate: serviciul în folosul comunității antrenând o echipă de jucători cu dizabilități intelectuale.

Filmul Belle: The Dragon and the Freckled Princess, scris și regizat de Mamoru Hosoda, nominalizat la Oscar, va fi prezentat la premiera arabă a festivalului.

Animeul spune povestea lui Suzu, o elevă de liceu, care locuiește cu tatăl ei într-un sat japonez. U descoperă, o lume virtuală în care avatarul fiecăruia reflectă forțele lor secrete.

În cel de-al doilea lungmetraj documentar al său, Bigger Than Us, regizoarea franceză Fleur Vasseur se concentrează asupra unei generații în devenire pentru reformarea lumii. În film, Melati, o tânără de 18 ani, se luptă cu poluarea cu plastic care a afectat casa ei, Indonezia, timp de șase ani.

Călătorește în jurul lumii pentru a-i întâlni pe alții ca ea: un voluntar cu Rescue Refugees on Lesbos, o tânără ugandeză care militează pentru interzicerea căsătoriei minorilor și un refugiat de 18 ani care a fondat o școală în Liban.

Kidomania este o selecție de scurtmetraje animate regizate de Nicolas Defoe, Benjamin Flo, Remy Dupont, Pauline Quanto, Paul-Emile Boucher, Gaspard Roche, Patrick Jane, Evalds Lacis, Paul Bosch, Eric Monchaud și Antoine Robert.

Spectacolul va fi însoțit și de meciuri.

Seara de închidere a festivalului va asista la premiera mondială a premiatului scriitor și regizor egiptean Amr Salama, „Baraa Al-Minhaj”. Filmul spune povestea lui Noor, un orfan de 13 ani care trăia în mediul rural la începutul anilor 1980, un mincinos compulsiv cu probleme de vedere.

Pentru a câștiga respectul colegilor săi de clasă, se aventurează într-o casă bântuită unde găsește un bătrân singuratic ascuns de lume. Între băiat și bătrân ia naștere o prietenie, pentru a începe o călătorie de auto-descoperire.Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *