sâmbătă, noiembrie 27

„Plânge o ţară întreagă. E un an blestemat”


Elena Merişoreanu a vorbit despre moartea lui Benone Sinulescu. Interpretul de muzică populară s-a stins din viață joi, 18 noiembrie, la vârsta de 84 de ani.

Benone Sinulescu a murit în locuința sa dintr-o comună din județul Arad. La începutul lunii iulie, interpretul de muzică populară a stat internat într-o clinică de îngrijiri paliative din Arad, din cauza unei pneumonii care s-a agravat pe fondul altor probleme de sănătate.

Elena Merişoreanu, interpretă de muzică populară, a vorbit despre dispariția lui Benone Sinulescu.

„Aş vrea să trasmit familiei şi soţiei lui care a fost alături de el tot timpul, condoleanţe. Condoleanţe tuturor celor l-au cunoscut. Plânge o ţară întreagă. Plângem noi soliştii, pentru că am atâtea amintiri frumoase cu Benone, pentru că el era angajat la Ansamblul Ciocârlia, şi eu la 16 ani am venit la Rapsodia Română.

Am făcut numeroase turnee cu el şi cuplul când a fost cu Irina Loghin, de a făcut dialogurile muzicale şi a făcut duetele.

Mergeam în turneu cu ei, mă luau în colaborare cu ei, erau la Filarmonica George Enescu, în perioada respectivă, la început începuturilor. După aceea a venit el la Ciocârlia şi cu Irina Loghin. Vreau să vă spun că atunci când dădeam spectacole pe stadioane, nu aveau oamenii loc, în sălile de spectacole.

Eram pe Valea Oltului la Călimăneşti şi a venit Poliţia că se dărâma balconul. Atâta lume venea, se spărgeau uşile. Era lumea în sală şi mai era lume de un spectacol afară” a declarat Elena Merişoreanu.

Elena Merişoreanu a vorbit și despre problemele de sănătate pe care le avea Benone Sinulescu.

„Benone Sinulescu, pe tot parcursul vieţii, nu l-am auzit niciodată că s-ar fi plâns de o boală. Nici nu cred că lua pastile. El era o fire veselă, nu era bolnav, deci ultimul an, acum cred că au început, pentru că el pleca mult. Poate a şovăit aşa cu sănătatea, dar el era o fire veselă.

(…) Dumnezeu să îi facă drumul spre cer. Noi suntem mai săraci. E un an blestemat pentru că am pierdut atâţia colegi dragi”, a mai spus Elena Merişoreanu, vineri, la Antena 3.

Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *