duminică, noiembrie 28

”Poate îi cânţi şi lui Dumnezeu!” Îndureraţi de moartea lui Benone Sinulescu, apropiaţii şi fanii i-au adus un ultim omagiu


Video

Moartea lui Benone Sinulescu lasă în urmă o mare de fani în lacrimi care s-au dus să-şi ia ramas bun de la cel ce îi înveselise toata viaţa. Vor păstra în aminitire pentru totdeauna cântecele sale. Lucru mai puţin ştiut, interpretul de muzică populară a lasat moştenire un stejar şi un soi de usturoi care îi poartă numele.

Vezi și

Laura Lavric, solistă de muzică populară: Benone, poate îi cânţi şi lui Dumnezeu aşa cum ne-ai cântat nouă de frumos!

Roata vieţii s-a oprit pentru nea Beni. În urma lui, rămâne unul din cele mai frumoase tezaure. În cei 65 de ani de carieră, a cules peste 2000 de cântece şi a compus mai bine de 600. La spectacole, umplea stadioane. În Apuseni, a fost urcat într-o maşină militară şi plimbat ca un comandant prin marea de oameni. 150.000 de oameni veniseră să-l asculte. Iar pe Valea Prahovei, s-a dărâmat un balcon, când a apărut alături de Irina Loghin.

Elena Merisoreanu, solistă de muzică populară: Stadioanele erau ca la meciul de fotbal.

Cornelia Rednic, solistă de muzică populară: Important e, atunci când te duci, oamenii să rămână despre tine cu o impresie foarte bună şi amintiri foarte plăcute. Aşa rămânem şi noi despre nea Beni.

Elisabeta Turcu, solistă de muzică populară: Ne-a lăsat o zestre nemaipomenit de frumoasă. Ne-a lăsat şiraguri de perle în lada de zestre a cântecului popular românesc.

A fost iubit de toate generaţiile. În anii 2000, a ajuns în topurile muzicale cu mai multe piese etno.

Laura Lavric, solistă de muzică populară: Prima dată l-am ascultat pe el la tv.

Nicolae Datcu, solist de muzică populară: Am un cântec special pentru tine, ţi-l dau ţie, eu nu l-am imprimat, dar să-l cânţi aşa cum te-am învăţat eu, că dacă nu-l faci aşa cum te-am învăţat eu, te bat de te omor. Ai înţeles?

În Buzău, acolo unde s-a născut, un stejar îi poartă numele.

”Am fost de faţă când l-a plantat şi a fost un om pe care toată lumea l-a apreciat.”

Tot aici găsim şi usturoiul „Benone”.

Costel Vânătoru, preot şi apropiat al lui Benone Sinulescu: M-a întrebat dacă mai avem soiul acela de usturoi gustos, aromat, de altădată care se cultiva în zona Buzăului. L-a gustat şi atunci am simţit multă bucurie pe chipul său.

Interpretul se întorcea cu drag la casa părintească de la Siriu.

Elena Piruşca: Totul o să rămână aşa cum şi-a dorit. Sperăm să reuşim să facem o casă memorială în amintirea dumnealui.

Gheorghe Piruşca: Ar fi vrut să aibă urmaşi, copilaşi. Şi unul dintre regrete era că viaţa trece prea repede.

Benone Sinulescu ieşise din lumina reflectoarelor

Ultmii ani din viaţă şi i-a petrecut departe de scenă. În casa soţiei din Bârzava, Arad. În braţele ei s-a stins, ieri, în urma unei pneumonii.

Elena Sinulescu, soţia lui Benone Sinulescu: A debutat cu o febră de 37 cu 8, pe care după aceea am reuşit s-o stăpânim. I-am spus pe data de 17: Ştii că astăzi este 17 noiembrie şi azi am împlinit 40 de ani. Atât a dat din cap. A început să nici nu mai vorbească, făcea câte două perfuzii pe zi şi finalul a fost brusc.

Trupul neînsufleţit a fost despus în holul teatrului din Arad. Benone Sinulescu va fi înmormântat la cimitirul Eternitatea din oraş.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!Source link

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *